Vicenza och Palladios villor

Vicenza ligger precis som Verona i regionen Veneto. Det är den fjärde största staden i regionen efter Venedig, Verona och Padova. Vicenza är också ett världsarv, men inte bara staden utan även Palladios villor. Andrea Palladio var en arkitekt verksam på 1500-talet i hela Veneto men i synnerhet i Vicenza.  Därav smeknamnet ”la città del Palladio” (Palladios stad). Det finns inte mindre än  23 byggnader ritade av Palladio i Vicenza.

Från Veronas tågstation Puorta Nuova tar det 24 minuter till Vicenzas station om du väljer ett snabbtåg, regionaltåget tar ca 54 minuter. Med bil tar det ca 45 minuter.

En av de mest kända sevärdheten i Vicenza är Villa Americo Capra, mer känd som Villa La Rotonda, ritad av just arkitekten Palladio. Andra sevärda byggnader av Palladio i Vicenza är Teatro Olimpico och Basilica Palladiana.

Villa Rotonda i Vicenza
Villa Rotonda

Villa Rotonda ligger drygt 2,5 km från centrala Vicenza, kommer du med tåg kan du ta buss 8 från tågstationen. Läs mer om Villa Rotonda, till exempel öppettider och entréavgifter.

Mer information om Vicenza.