Malcesine

Malcesine i norra delen av Gardasjön bjuder på många olika slags aktiviteter. Förutom de vattenaktiviteter som går att ägna sig åt överallt kring speciellt norra delen av Gardasjön såsom segling, kitesurfing, windsurfing och SUP (stand up paddling) så finns här bra möjligheter till andra fysiska aktiviteter. Berget Monte Baldo är beläget precis vid Malcesine och här kan du vandra, cykla på mountainbike, springa eller varför inte testa på paragliding? Monte Baldo är 1760 m högt och om du inte vill gå hela vägen upp så kan du ta linbanan. Det tar ca 15 minuter upp till högsta stationen, Tratto Spino. Det går också att kliva av på en mellanstation som är på 580 m höjd. För priser och tidtabell, läs mer om Funivie del Baldo.

Monte Baldo biljett

Det finns en turistbyrå vid busstationen i Malcesine centrum som har öppet från april till oktober. För mer information om Malcesine så finns en webbsida med evenemang och förslag på aktiviteter: Visit Malcesine.

På andra sidan sjön sett från Malcesine finns Limone, det är inte långt att ta bilen dit men det går också att åka färja snett över sjön.