Resa till Verona

Direkt till Verona

Verona har en egen flygplats: Aeroporto Valerio Catullo di Verona Villafranca. Med flygbussen tar det ca 15 minuter från flygplatsen till Verona.

Det går inga  direktflyg från Sverige så för att flyga till den här flygplatsen krävs mellanlandning. Men eftersom det passar bra att kombinera Verona med andra resmål så gör det ju inget att flyga till exempelvis Milano eller Venedig och stanna där ett par dagar innan resan fortsätter vidare till Verona.

Via Milano

Det går också bra att flyga till någon av Milanos flygplatser. Det finns tre att välja mellan: Malpensa, Linate och Bergamo. Från Milano kan du sedan ta regionaltåg eller snabbtåg vidare mot Verona. Regionaltåg tar ca 1 timme och 50 minuter medan det snabbaste tåget, Frecciarossa, tar ca 1 timme och 13 minuter.

Resa till Verona med tåg

  • Linate ligger närmast Milano och det tar ca 20-30 min med flygbuss därifrån in till Milano.
  • Malpensa är ungefär en timme från Milano med tåg.
  • Bergamo Orio al Serio ligger allra längst bort och det är hit många lågprisbolag flyger.  Därifrån kan du ta dig med buss till Bergamo och sen vidare med tåg till Milano.
Via Venedig

Venedigs flygplats Marco Polo är också ett alternativ. Då får du sedan ta dig med buss till tågstationen Mestre (ca 20 min) som är på Venedigs fastland och sedan vidare med tåg. Även här är det skillnad på tågtiderna beroende på om du åker med regionaltåg eller snabbtåg. Regionaltåget tar ca 2 timmar medan snabbtåget tar knappt 1 timme.

Självklart går det bra att flyga till någon av flygplatserna ovan och istället för att resa vidare med allmänna kommunikationsmedel hyra en bil för att ta sig vidare till Verona.