Ta sig runt i Verona

Vespa

Verona är inte en jättestor stad så du kommer ganska långt till fots. En del sevärdheter ligger en bit från centrum, till exempel kyrkan San Zeno så en del transportmedel kan behövas om du vill ta dig dit. Det finns olika färdmedel att välja bland.

Buss

ATV heter bolaget som trafikerar både Verona centrum och linjer utanför stan, till exempel orter vid Gardasjön. Det går bra att köpa biljett på speciella försäljningsställen eller i en mobilapp, men allra enklaste är att passa på att åka buss den perioden du köpt Verona Card (om du valt att göra det) eftersom lokalbussarna ingår i kortet.

Det finns också möjlighet att ta en ”hop on hop off” buss med City Sightseeing Verona. De kör två olika linjer: röd linje A och blå linje B. Båda åker förbi sevärdheter i centrum och även varsin längre tur utanför. Linje A kör en avstickare till San Zeno medan linje B åker upp till Santuario Madonna di Lourdes, se karta för mer information. Bussarna är i gång från mars till oktober.

Turisttåg

Verona Train
Verona Train

Från Piazza Bra åker ett litet turisttåg, Trenino turistico, runt i Verona. Turen tar ca 25 minuter och passerar en hel del av sevärdheterna i staden. Mer information om priser samt karta finns på visitverona.it. Förutom italienska och engelska går det att få kommentarer på tyska och franska. Turen startar kl 10 varje dag och tåget avgår med ca 25 minuters mellanrum. Biljetter köps ombord, pris för en vuxen är 5€ och för barn mellan 5-15 år 3€, familjerabatt är möjlig. Priset är också rabatterat med Verona Card.

Verona Bike

Verona Bike
Verona Bike vid Ponte Pietra.

Det går att hyra cykel som man kan hämta och lämna på olika stationer runt om i staden. Se karta var cykelstationerna finns. Du måste registrera dig för att komma igång, sen beror priset på hur länge du använder cykeln. Betalas med Visa eller Mastercard. Läs mer om registrering och priser på Verona Bike.

Det finns också andra cykeluthyrningar om du vill ha en ”egen” cykel en längre tid under din vistelse.