Riva del Garda

Riva del Garda ligger i den allra nordligaste delen av Gardasjön. Hit tar du dig nästan lättast med bil men både buss och färja går bra även om det tar lite tid och kräver byten.

Riva del Gardas hamninlopp omgiven av höga berg
Riva del Gardas hamninlopp omgiven av höga berg

Från Riva finns det en hel del trevliga utflyktsmål. Riva i sig är en trevlig stad att besöka men är du där ett flertal dagar kanske det också finns tid att besöka platser utanför.

Den lilla sjön Lago di Tenno med sitt turkosblå vatten
Lago di Tenno

En kort bilresa från Riva finns flera mindre sjöar att besöka. Speciellt Lago di Tenno med sitt turkosgröna vatten är ett populärt utflyktsmål. Sjön är liten och går att bada i. Det är också perfekt för en kortare promenad att gå runt hela sjön och få nudda vid en liten alpkänsla. Med bil tar det ca 15-20 minuter från Riva och efter vägen kan man njuta av mäktiga bergsvyer. Inte minst på tillbakavägen får man en fantastiskt vy över Riva och Gardasjön! En del av vägen går att åka med buss, men räkna med att promenera en bit också för att komma hela vägen.

Medeltidsbyn Canale di Tenno
Byn Canale di Tenno

Kombinera gärna ett besök till Tennosjön med ett besök till Canale di Tenno, en rustik liten medeltidsby. Faktum är att det går att promenera från sjön till byn via en slingrig väg som tar ungefär en halvtimme. Promenaden rekommenderas istället för att ta bilen. Det påstås att det är en autentisk medeltidsby men det är tveksamt om den är det till 100% . Byn är utsedd till en av Italiens vackraste byar och på vintern finns där en julmarknad.

I Canale finns ett torg med ett café som serverar enklare mat och fika. Vid Tennosjön finns också en kiosk med matservering och glass.

Promenadstigen mellan sjön Lago di Tenno och byn Canale di Tenno
Slingrig promenadväg mellan sjön och byn