Aktiviteter

Är du ute efter lite mer aktiva sysselsättningar på ditt besöka i Verona så finns det en hel del sådana också. Förutom att ta promenader i egen regi, till exempel till utsiktsplatser, så finns det guidade turer i staden. Hyra cyklar går också bra men varför inte ta en guidad tur utanför Verona? Några mil utanför Verona finns också olika nöjesparker som passar bra för barnfamiljer och vuxna med barnasinnet i behåll. Nedan finns lite olika tips på aktiviteter.

Rafting/Gummibåt

Upplev Verona från floden med en gummibåt. Det är nog fel att kalla det forsränning även om det är en liten fors vid Ponte Pietra. Flera företag erbjuder turer med gummibåt: Adige Rafting (rabatt med Verona Card) och Verona Rafting.

Cykelturer

Guidade cykelturer erbjuder Sibike. Både i Verona centrum och turer som sträcker sig i bit utanför. Turer i kombination med vin- och ölprovning finns också.

Guidad tur till fots

Free Walking tour erbjuder en gratis guidad tur förbi några av de kändaste sevärdheterna i Verona. Turen varar 2,5-3 timmar och behöver inte bokas i förväg. Är du nöjd kan du ge dricks efter guidningen.

Veronas turistbyrå erbjuder också en guidad tur från april till november, fredag – söndag, kl 11. Den varar 1,5 timmar och kostar 12 € per person. Den guidade turen utgår från turistinformationen på Via degli Alpini 9.

Aktiviteter med barn

Det finns två vattenland i närheten av Verona, Cavour ligger ungefär 40 minuters bilresa från Verona. Där finns vattenrutschkanor och andra vattenaktiviteter, omgivna av grönområden. Caneva the Aquapark ligger också ungefär 40 minuter från Verona, vid Gardasjön. Caneva och Movieland har en gemensam gratisbuss som avgår från Peschiera del Garda. Gratisbussen trafikerar sträckan från mars till november.

Movieland bjuder på olika shower men också flera olika åkattraktioner, såsom berg- och dalbana. Nås med bil, ca 30 minuter från Verona.

Gardaland är en stor nöjespark där det finns åkattrationer för hela familjen. Också ungefär 30 minuter från Verona med bil men en gratisbuss avgår från tågstationen i Peschiera del Garda så det går bra att ta sig dit med allmänna kommunikationer. Det är främst sommartid de har öppet men även vissa dagar kring halloween och jul. En kort promenad från Gardaland finns också akvariet Sea Life.

Tar man bil från Verona till Milano finns också Leolandia, en nöjespark med främst barnvänliga åkattraktioner.