Shopping

Via Mazzini
Via Mazzini

I Verona stad finns de flesta butiker på Via Giuseppe Mazzini eller däromkring. Det finns både dyrare affärer som säljer de stora italienska märkena som Armani, Gucci osv men också billigare kedjor. På Piazza delle Erbe finns det  souvenirer till försäljning liksom vid Julias hus.

De flesta butiker har öppet hela dagarna (dvs inte stängt för siesta) måndag-lördag och en del har också öppet på söndagar.

Stora köpcentrum utanför Verona

Adigeo – Ett nybyggt köpcentrum med ca 130 butiker och restauranger. Du kan ta dig hit med bil eller buss (linje 61 och 62). På lördagar och söndagar går det även en gratisbuss som tar ca 15 minuter från Corso Porta Nuova. De flesta butiker i köpcentret håller öppet 9-21 varje dag.

Le Corti Venete – Köpcentrum med drygt 70 affärer och restauranger samt en stormarknad. Det tar ca 20 minuter dit med bil men har man inte tillgång till det så erbjuder även köpcentrumet en gratisbuss lördag-söndag från Corso Porta Nuova 41 eller Via Barana 4. Bussresan tar ca 30 minuter. Köpcentret har öppet 9-21 varje dag.

Verona Uno – Köpcentrum med ungefär 80 affärer och restauranger. Hit tar det 15-20 minuter med bil. De erbjuder ingen gratisbuss men det går att åka hit med allmänna kommunikationer, linje 22 mot San Giovanni Lupatoto. Gallerian har öppet 9-20.30 dagligen.

Il Leone Shopping center – Köpcentrum med drygt 120 affärer och restauranger samt en stormarknad. Den ligger längre bort från Verona, ca 40 minuter med bil. Är man däremot vid södra sidan av Gardasjön så är det ganska nära hit och det är också från orterna däromkring (Peschiera, Sirmione, Desenzano m.fl.) som det går en gratisbuss. De håller öppet varje dag 9-22.